Seznam blogů

čtvrtek 1. července 2010

Krůtí dušené na mrkvičce a hrášku


Na začátku byla karotka a mladý hrášek a na konci prázdné talíře...:-), ale předtím na nich další naše oblíbená krmě - dušené krůtí masíčko na mrkvi a hrášku.
- krůtí maso, 1 cibule najemno, olej nebo máslo, mrkvička na drobno a hrášek (zeleninky dávám hodně), drcený kmín, sůl, pepř
Maso nakrájíme na menší kostky, osolíme, opepříme, cibulku najemno (zahustí nám tak omáčku), na tuku zesklovatíme cibuli, přidáme maso, lehce orestujeme a zalejeme trochu vodou, přidáme drcený kmín, mrkev a hrášek, podlejeme vodou dle množství omáčky a dusíme doměkka, asi hodinku, ochutíme solí, kořením Vegi vegi, pokud bude omáčka příliš řídká, ke konci vaření zahustíme. Podáváme s novými brambůrky nebo těstovinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat