Seznam blogů

neděle 18. července 2010

Tiramisu



- cca 5 balení cukrářských piškotů zn.Paffino (podle velikosti formy na tiramisu), 3 bio nebo domácí vejce, 1 šlehačka alespoň 31% + 1 ztužovač smetany (čím víc bude tučná šlehačka, tím míň je nutný ztužovač), 1 Mascarpone (nešetřete, vyplatí se koupit dražší kvalitnější, např.zn.Zanetti), silná káva s likérem Amaretto (možno nahradit rumem), 3 polévkové lžíce cukru krupice, kvalitní kakao
Nejprve si uvaříme silnou kávu, přidáme alkohol. Ušleháme žloutky s cukrem, přimícháme Mascarpone, ušlehanou šlehačku a nakonec tuhý sníh z bílků. Piškoty lehce namočíme do kávy, skládáme vedle sebe, na vrstvu piškotů dáme krém a střídáme vrstvy dle množství piškotů a krému, poslední vrstvu tvoří krém. Tiramisu si připravíme nejlépe večer a necháme v lednici do rána pořádně ztuhnout. Před podáváním posypeme kakaem.
Pozn. Při namáčení piškotů pozor na obarvení rukou kávou, jde to špatně dolů...:-), já používám buď jednorázové mikrotenové rukavice nebo kleštičky na obracení řízků.

1 komentář: