Seznam blogů

pátek 31. prosince 2010

Tagliatelle s uzeným lososem

...aneb můj poslední recept roku 2010... Přeji Vám všem našim příznivcům a přátelům do Nového roku především zdraví, štěstí a pohodu ve společnosti Vašich nejbližších a taky hodně radostí i trošku starostí...a v neposlední řadě hodně úspěchů a radosti při vaření a pečení...:-)...a nakoukněte občas sem k nám, u nás se totiž bude vařit, smažit, péct hojně i v Novém roce:-)!

- tagliatelle, 150-200g uzeného losa, cca 1/2l smetany na vaření, cca 2dcl suchého bílého vína, jarní cibulka nebo šalotka, sůl, pepř, jemně strouhaný parmazán, čerstvá petrželka, máslo
Těstoviny uvaříme "al dente" dle návodu na obalu. Na másle zpěníme cibulku a lehce osmahneme, přilejeme bílé víno a necháme odpařit, přidáme smetanu, sůl, pepř, losos nakrájený na kostičky, krátce povaříme a vsypeme 2-3 lžičky parmazánu. Na talíři omáčkou přelijeme těstoviny, posypeme parmazánem a nakrájenou petrželkou.

3 komentáře:

  1. ...krásný závěr roku a určitě výborná záležitost... díky za tu spoustu úžasných receptů... je prima vědět, kde je hledat... krásný nový rok a brzy naviděnou :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Už teď se těším na nové receptíky ... často se na tvém blogu inspiruji. Vše nej ... do nového roku.

    OdpovědětVymazat
  3. Samé ňamky po celý rok!!! Jen je důležité mít pro koho je připravovat a aby je uměl ocenit a pochválit.

    OdpovědětVymazat