Seznam blogů

neděle 12. prosince 2010

Mozartovy koule


...další z novinek pro letošní rok...pokud milujete tyhle bonbony jako my, určitě si zkuste vyrobit svoje domácí...
- 200g hotových nugátových bonbonů, 200g marcipánové hmoty, 2 lžíce griotky nebo třešňovice, 10g jemně nasekaných pistácií, 125g prosátého cukru moučka + cukr na posypání na vál, 100g čokolády na vaření (nebo jiné hořké čokolády s vyšším podílem kakaa)+ trochu ztuženého tuku
Nugátové bonbony nakrájíme ostrým nožem na menší kostičky (z jednoho bonbonu z bonboniéry Figaro jsem udělala 4 kostičky), vytvarujeme do kuliček a necháme chvíli vychladit. Mezitím si připravíme těsto z marcipánu, griotky, cukru a pistácií. Z těsta vytvarujeme váleček a nakrájíme na tolik kousků, kolik máme nugátových kuliček. Kousky marcipánového těsta lehce obalíme na vále cukrem, zploštíme dlaní a do každého kousku zabalíme jednu nugátovou kuličku, vytvarujeme kuličky, které máčíme v čokoládové polevě,necháme dobře ztuhnout a pak uložíme do papírových košíčků.

Žádné komentáře:

Okomentovat