Seznam blogů

sobota 4. prosince 2010

Domácí paštika


- 200g másla+50g na zalití, 500g kuřecích či kachních jater (já dělala z kuřecích), 1 cibule hodně najemno, 200ml drůbežího vývaru, 150ml bílého suchého vína, 1-2 lžičky provensálského koření, sůl a čerstvě mletý pepř, asi 100ml smetany ke šlehání, čerstvé lístky šalvěje
Játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na menší kostky, v hlubší pánvi na 2 lžících másla zpěníme cibulku, přidáme játra a opékáme než zesvětlají a zatáhnou se. Zalejeme vývarem a vínem, přidáme provensálské bylinky, sůl a pepř a vaříme asi 15 minut doměkka,játra by měla být zpola ponořená v omáčce. Potom vlejeme směs do hlubší mísy, přidáme nakrájené máslo a tyčovým mixérem umixujeme dohladka, přidáme smetanu (lepší méně)adochutíme, paštika by měla být lehce přesolená, při chladnutí se slanost vstřebá. Rozdělíme do mističek, rozehřejeme máslo se šalvějí a povrch paštiky zalejeme a necháme ztuhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat