Seznam blogů

čtvrtek 23. prosince 2010

Bramborový salát




...už se nám chladí v lednici, protože jak praví klasik a mistři kuchaři "bramborový salát připravujte den předem, aby se spojily chutě a vůně v něm obsažené...". Receptů je spousta a každý říká,že ten jeho "brsalát" je nejlepší...a proč?...protože voní domovem...a vánocemi...a láskou, se kterou je připravovaný...a tady je ten náš "NEJ" (množství neuvádím, záleží na Vás, já ho dělám v podstatě do mísy velikosti lavoru:-)
- salátové brambory, 1 větší červená cibule nadrobno, mrkev a celer nakrájené na malé kostičky + 1 plechovka hrášku ve slaném nálevu, 2 kyselé okurky (nejlépe z domácí produkce), 1 vejce natvrdo, majolka (já používám Hellmans a někdy zjemním pár lžícemi bílého jogurtu), sůl, pepř, drcený kmín
Brambory uvaříme v osolené a lehce okmínované vodě doměkka, necháme vychladnout, mezitím si připravíme kořenovou zeleninu, přidáme hrášek i s nálevem+trochu vody a uvaříme do křupava. Nakrájíme cibuli, okurku a vejce na kostičky. Brambory oloupeme, protlačíme lisem na brambory, osolíme, opepříme a promícháme, přidáme cibuli, zeleninu, kyselou okurku a začneme přidávat majonézu, promícháváme,aby se všechny ingredience spojily, potom přidáme nakrájené vejce a podle chuti ještě majonézu (jogurt), dochutíme, se solí to nepřeháníme, salát se do 2.dne rozleží, je lepší ho dochutit až zítra. Samozřejme ochutnáme nebo dáme ochutnat manželovi a dětem, což je u nás sázka na jistotu:-), pozor ale,aby Vám zbylo na štědrovečerní večeři:-). Přikryjeme potravinovou folií a dáme do lednice.

Žádné komentáře:

Okomentovat