Seznam blogů

sobota 25. září 2010

Paštika z kuřecích jater



- 400g kuřecích jater, 150g másla + 50g na závěrečné zalití, 1 stroužek česneku prolisovaný, 1 šalotka nasekaná na jemno, 1 velká snítka tymiánu (nebo 2 špetky sušeného), špetka čínského koření 5 vůní nebo 2 lžičky čínské pasty 5 vůní (prodávají supermarkety-já koupila v Tescu), 2 lžíce smetany ke šlehání, sůl a pepř, čerstvý chléb či bagetka k podávání.
Játra důkladně očistíme, nakrájíme na menší kousky, ve velké hlubší pánvi rozehřejeme oříšek másla, osmahneme v ní šalotku s česnekem, 2 minutky stačí, pak přidáme čínské koření a špetku tymiánu a necháme vteřinku rozvonět, přidáme játra a opečeme dohněda, měla by zůstat pružná, ale ne syrová. Směs přesunume do kucyňského robotu a promixujeme na pastu, přidáme zbývající máslo, smetanu, sůl a pepř a znovu promixujeme na hladkou pastu. Paštiku dáme do misky nebo nějaké formy, uhladíme, rozpustíme 50g másla, přelijeme jím paštiku a posypeme 2.špetkou tymiánu. Necháme v chladu ztuhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat