Seznam blogů

středa 1. září 2010

Kuřecí ragú na víně se zeleninou


- 500g kuřecích nebo krůtích prsou, 1 cibule, 2 střední cukety, asi 10 středních mrkví, 2dcl bílého suchého vína, 1 lžička sušeného tymiánu (anebo pár snítek čerstvého), sůl, pepř, olej, 1 kostka bio-bujonu, zakysaná smetana, hladká mouka
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a na rozpáleném oleji orestujeme, vyndáme z hrnce, přidáme olej, osmahneme cibulku najemno, přilijeme bílé víno, přidáme tymián a necháme víno téměř odpařit, poté dáme na kostičky nakrájenou zeleninu, krátce orestujeme, vrátíme maso do hrnce, podlejeme vodou (cca 1-1,5l),přivedeme k varu, vmícháme bujon a dusíme doměkka. Když je maso a zelenina měkké, vmícháme zakysanou smetanu rozkvedlanou s asi 2 lžícemi hladké mouky, necháme přejít varem, dochutíme a podáváme s rýží nebo bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat