Seznam blogů

čtvrtek 19. července 2012

Tvarohová bublanina

- bublanina, která vydrží déle vláčná a není vůbec "dusivka"
- 250g tvarohu ve vaničce
- 200g Hery
- 180g cukru moučka
- 4 žloutky + sníh ze 4 bílků
- 200g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- libovolné ovoce (u nás tentokrát mix višní a jahod), obalit v hrubé mouce
- skořicový cukr na posypání
Cukr, Heru, žloutky a tvaroh utřeme ve šlehači, střídavě přidáváme mouku s PP a tuhý sníh z bílků, těsto stěrkou rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem, poklademe obaleným ovocem a na 170st.pečeme cca 30 minut. Ještě horké posypeme skořicovým cukrem

Žádné komentáře:

Okomentovat