Seznam blogů

čtvrtek 19. července 2012

Italský melounový salát

...ideální do parných dnů...kterých teda teď moc není...:-)
- 400g melounové dužiny bez pecek (červený vodní meloun)
- 2 dobré mozzarelly
- 1 čerstvý fenykl
- 2 stvoly řapíkatého celeru + pár lístků na ozdobu
- 8 lžic kvalitního olivového oleje, extra panenského
- 4 lžíce balzamikového octa
- růžový pepř, lístky bazalky a sůl na dochucení
Dužinu nakrájíme na tenké plátky, mozarrellu necháme okapat a natrháme na kousky velikosti sousta, opláchnutý a očištěný fenykl nakrájíme na tenké plátky stejně jako řapíkatý celer. Promícháme v míse, zakapeme olejem a octem, dochutíme špetkou soli a růžovým jemně drceným pepřem (koupíte např.v Marks Spencer), necháme chvíli vychladit a podáváme posypané lístky bazalky a celeru.

Žádné komentáře:

Okomentovat