Seznam blogů

čtvrtek 19. července 2012

Treska ve slanině s citronovými bramborami

...tak jsem vyhrabošila ze schránky nový Apetit, hupky šupky do Kauflandu pro čerstvé ryby a hurá na to! Množství je uvedeno pro 2 osoby, tak si to přizpůsobte:-)

- 300g nových brambor, vydrhnutých
- 100g čerstvých zelených fazolek
- hrst černých oliv
- kůra a šťáva z 1 citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 filety z tresky nebo jiné bělomasé ryby
- 4 plátky pancetty nebo libovolné uzené slaniny (já použila samozřejmě maďarskou)
- několik snítek čerstvého estragonu
- sůl a čerstvě mletý pepř
Celé omyté brambory vložíme na 10-12 minut do vařící vody, na poslední 3 minuty přihodíme fazolky, pak vše slijeme a brambory překrojíme napůl, větší na čtvrtky. Na plech vyložený pečícím papírem vyskládáme brambory s fazolkami, promícháme s olivami, citronovou kůrou a olejem, osolíme opepříme. Rybí filety osolíme, opepříme, můžeme použít i koření na ryby, srolujeme a zabalíme každý váleček do 2 plátků slaniny, položíme na brambory a v troubě vyhřáté na 200st.pečeme 10-12 minut (já teda pekla si 20, aby se udělala kůrčička, ryba vysušená nebyla díky slanině). Potom vše zakapeme citronovou šťávou a posypeme lísky estragonu.

Žádné komentáře:

Okomentovat