Seznam blogů

čtvrtek 18. srpna 2011

Těstoviny zapečené s mozzarellou a rajčaty




...absolutně jednoduché, lehké a vynikající jídlo, pravá Itálie:-). Troufám si říct, že tohle ohromí i zapřisáhlé masožravce:-).
- 2 lžíce olivového oleje + na vymazání formy
- 1 cibule, nasekaná najemno
- 3 stroužky česneku nakrájeného na plátky
- 1 až 2 sušené chilli papričky
- 1,5-2kg čerstvých zralých rajčat (popř.3x400g konzerva loupaných rajčat, ovšem čerstvá voňavá a domácí rajčata nemají konkurenci)
- velká hrst čerstvých bazalkových listů
- 500g těstovin (nejlépe orecchiette nebo prostě takové,které dobře "chytají"omáčku)
- 100g čerstvě strouhaného parmazánu
- 450g mozzarelly nakrájené na plátky
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu al dente. V hlubším hrnci rozehřejeme olej a na mírném plameni asi 10 minut opékáme cibuli, česnek a chilli papričky doměkka. Mezitím rajčata spaříme horkou vodou a zchladíme studenou vodou, oloupeme a nasekáme nahrubo. Potom rajčata (ať čerstvá nebo konzervovaná) přidáme do hrnce a k nim asi 100ml vody. Přivedeme k varu a povaříme 20 minut. Pak omáčku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem, natrháme do omáčky lístky bazalky, osolíme, opepříme. Uvařené těstoviny slijeme a smícháme v míse s polovinou omáčky a třetinou parmazánu. Vymažeme zapékací mísu olejeme, rozprostřeme na dno vrstvu těstovin, přidáme část omáčky, hrst parmazánu a třetinu mozarelly, pokračujeme ve vrstvení, až vše spotřebujeme, poslední je vrstva mozzarelly. Při 200st.zapékáme asi 20 minut, dokud nebudou těstoviny křupavé a vše bude bublat.

1 komentář:

  1. ...mně ohromilo už takhle z fotek.. určitě vyzkouším.... díky !

    OdpovědětVymazat