Seznam blogů

středa 3. srpna 2011

Hrášková polévka s frankfurtskými párky


- 1 velká cibule
- 1-2 mrkve
- 1 stroužek česneku
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 2-3 lžíce rostlinného oleje
- 1/2 lžičky mletého muškátového květu
- 350g předvařeného žlutého hrachu
- 1,5l kuřecího nebo zeleninového vývaru, popř.další vývar na zředění
- 2 bobkové listy
- 8 frankfurtských párků,nakrájených na kousky
- sůl a pepř
Cibuli,mrkev, česnek a celer rozsekáme v robotu na větší kousky, v hrnci na oleji na středním plameni osmahneme asi 5-10 minut, přidámemuškátový květ, promícháme, přidáme hrách, znovu promícháme, zalejeme vývarem, vložíme bobkové listy a přivedeme k varu. Ztlumíme plamen a vaříme asi hodinku, až je hrách zcela měkký a polévka hustá, kdyby se Vám zdála hustá moc, zřeďíme dalším vývarem. Část hotové polévky promixujeme, dochutíme solí a pepřem. Před koncem dáme do hotové polévky prohřát párky. Podáváme s čerstvým chlebem nebo s topinkou potřenou česnekem.

Žádné komentáře:

Okomentovat