Seznam blogů

sobota 13. srpna 2011

Krůtí medailonky na liškách



- oříšek másla
- 1 střední cibule nakrájená najemno
- 2 stroužky česneku, na plátky
- asi 6 krůtích medailonků, lehce naklepaných, osolených, opepřených
- 2 velké hrsti lišek, očištěných a pokrájených
- 50ml suchého červeného vína (v originálu se dává portské, já použila kalifornský Zifandel)
- 1 snítka tymiánu
- 150ml drůbežího vývaru nebo vody
- 150ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce hladké mouky
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
V hlubší pánvi nebo menším hrnci rozpustíme máslo a osmahneme cibuli a česnek doměkka, přidáme krůtí medailonky, opečeme ze všech stran. Osolíme, opepříme, přihodíme lišky, asi 3 minuty podusíme a vlijeme víno. Necháme ho odpařit, pak vhodíme snítku tymiánu, zalejeme vývarem a přivedeme k varu. Povaříme asi 10-15 minut,dokud masíčko nezměkne, přidáme smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou a dalších 10 minut mírně povaříme. Podáváme s rýží nebo těstovinami, dobré by byly i bramborové nočky.

Žádné komentáře:

Okomentovat