Seznam blogů

středa 5. ledna 2011

Ryba se sýrovou krustičkou




...další mňam rychlovka...pokud tedy máte rádi ryby jako my:-)
- 4 filety z bělomasé ryby (dle počtu strávníků, já použila pangasius), 50g čerstvé strouhanky, 40-50g jemně strouhaného parmazánu, 2 lžíce nasekané petrželky nebo pažitky, hrubá mořská sůl, pár plátků slaniny (nemusí být, ale dodá jídlu správný "šmak"), hoblinky másla
Příloha - brambory, hranolky, pečivo (u nás se podávaly šťouchané brambůrky s máslem)
Rybí filety lehce osolíme. Zapékací mísu vymažeme slaninou a současně dáme na dno pár plátků slaniny, na ně položíme rybu a zasypeme směsí, kterou jsme vytvořili ze strouhanky, sýra, bylinek a mořské soli, nakonec poklademe hoblinkami másla a můžeme dát navrch ještě trošku slaninky. Při 200st.zapečeme asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne a ryba není dobře propečená.

Žádné komentáře:

Okomentovat