Seznam blogů

pátek 28. ledna 2011

Pečený losos s olivami a zeleninou




...další luxusní rybí rychlovka
- filety z lososa bez kůže (dle počtu strávníků), asi 15 cherry rajčátek, 1-2 mladé cuketky, 2 hrsti černých oliv (ty jsem neměla, dala jsem zelené a vůbec to nevadilo), 2-3 lžíce olivového oleje, 1 citron, mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Filety omyjeme, osušíme, pokapeme šťávou z půlky citronu, osolíme, opepříme a pocákáme asi1 lžící olivového oleje, necháme chvíli marinovat v lednici. Mezitím si dáme do mísy omytá rajčátka, na tenká kolečka nakrájenou cuketku a olivy, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme. Do větší zapékací mísy naskládáme doprostřed rybí filety a kolem nich rozložíme zeleninu, přikryjeme alobalem a při 200st.pečeme asi 20 minut, potom alobal sundáme a dopečeme (ještě asi 15 minut),aby maso bylo měkké, ale ne vysušené! Jako přílohu podáváme rozpečenou bagetu, americké brambory, bramborovou kaši nebo jen zeleninku.

Žádné komentáře:

Okomentovat