Seznam blogů

pondělí 10. ledna 2011

Kuřecí salát s rukolou



- výborná a dietní záležitost...pokud jste odpůrci rukoly, věřte, že jablíčko dokonale vyváží její štiplavou chuť...pokud ani tak by to nešlo, můžete rukolu nahradit jiným "zeleným", ale přijdete o pikantní chuť salátu.
- asi 2 kuřecí prsa, 2-3 kyselejší jablka (např. Granny Smith), sáček rukoly, 2-3 kelímky bílého jogurtu, sůl, oblíbené koření na kuřecí maso, olivový olej, kari, pár kapek citronové šťávy.
Maso nakrájíme na malé kostičky, osolíme, okořeníme kořením na kuře, zakapeme olivovým olejem a necháme marinovat v lednici (aspoň hodinku). Na olivovém oleji osmahneme masíčko dozlatova(můžeme ho předtím ještě obalit v Solamylu) a přesuneme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Mezitím omyjeme a očistíme jablíčka, i se slupkou nakrájíme na tenké měsíčky a dáme do mísy, pokapeme citr.šťávou, vmícháme rukolu, jogurt a kari a pečlivě promícháme, nakonec vmícháme maso a znovu promícháme, podle chuti přisolíme. Salátem můžeme plnit tortilly, chléb pita, nebo jíme s pečivem anebo jen tak (u nás se včera večer podával s tmavým chlebem a slaným máslem)

Žádné komentáře:

Okomentovat