Seznam blogů

pondělí 25. dubna 2011

Kuře na pivu s žampiony podle Pohlreicha



...slavnostní velikonoční oběd aneb jak jsem zúročila znalosti z kurzu:-)
- 1 celé kuře, 250ml světlého piva, 1 lžíce másla, 2-3 lžíce oleje, 5 větších žampionů, 2 šalotky nebo 1 větší cibule, 1l kuřecího vývaru (domácí nebo z bio-kostky), 200ml smetany, šťáva z 1/2 citronu, sůl, pepř, petržel na ozdobu
Kuře rozporcujeme a jednotlivé kusy osolíme a opepříme. Ve větším kastrolu rozpálíme olej a na něm opečeme kousky kuřete dohněda. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme ji ke kuřeti, zalejeme pivem a necháme ho svařit na polovinu. Pak kuře zalejeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 40 minut, dokud není masíčko úplně měkké. Ke konci přilejeme ke kuřeti smetanu a 1 minutu povaříme. Žampiony si nakrájíme na plátky, zakapeme citro.šťávou, opepříme, v menším kastrůlku rozehřejeme máslo, žampiony kráce orestujeme a dáme stranou. Kousky kuřete vyndáme do mísy, omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme, přidáme orestované žampiony, vrátíme kuře a prohřejeme a podáváme, na talíři ozdobíme petrželkou. U nás se dnes podávalo s velikonoční nádivkou, vhodnou přílohou by byla i rýže nebo houskový knedlík.

1 komentář:

  1. ...čau Krupičky... velikonoční příspěvky parádní....obzvláště ty jedlé... krásně jste si užívali... u nás Vám velikonoční zajíček taky něco schoval...

    OdpovědětVymazat