Seznam blogů

úterý 5. dubna 2011

Pečené medové kuře s hořčicí a créme fraiche


...zkouška receptu z posledního Apetitu s menšími úpravami a opět laskomina veliká:-)
- 4 lžíce créme fraiche nebo husté zakysané smetany (já použila zakysanou smetanu od Yoplait-tu tučnější a celý kelímek), 2 lžíce hrubozrnné hořčice (já dala 2 lžíce bavorské a 1 grilovací), 2 stroužky česneku, 150ml kuřecího vývaru (udělala jsem z kostky Vitana Natur a do omáčky dala 200ml), 4 kuřecí stehna (já použila kuřecí spodní stehýnka a celkem 8ks), 500g malých brambor i se slupkou, pečlivě vydrhnutých (malé jsem neměla, takže jsem brambůrky překrájela na půlky, větší na čtvrtky), 200g zelených fazolek (asi mysleli čerstvé, já použila mražené, ale čerstvé by byly určitě lepší), 2 lžíce tekutého medu, 1/2 svazku estragonu (já použila koření Estragon, které jsem po dlouhém pátrání sehnala v Marks&Spencer, sůl
Smícháme hořčici se smetanou, do vývaru přidáme asi 3 špetky estragonu a prolisovaný česnek a vše přidáme do smetany s hořčicí. Stehýnka pečlivě omejeme, dáme na pekáč, posolíme, kolem nich poskládáme přiúravené brambory a fazolky, vše by mělo ležet těsně u sebe. Zalejeme hořčičnou omáčkou a pokapeme medem. Pečeme asi hodinku při 200st.dozlatova, dokud nebudou brambůrky a kuře propečené. Pokud máte čerstvý estragon, jna talíři ještě posypte estragonem.

1 komentář:

  1. ...jů... jé... mňam... to vypadá božsky...

    OdpovědětVymazat