PSTRUH
- čerství pstruzi, oblíbené bylinky (já použila petrželku, tymián a šalvěj), několik dílků omytého citronu, sůl, kmín, máslo
Pstruhy vykucháme, očistíme (nebo si je necháme v rybárně takto rovnou připravit), osolíme a okmínujeme vně i uvnitř. Do dutiny břišní vložíme hrst nasekaných bylinek, dílky citronu, vložíme do pekáče, poklademe máslem a pečeme při 200st.asi 15 minut. Potom dáme ještě asi 10 minut v troubě pod gril.
BRAMBORY
- jednoduše připravené delikatesní brambůrky:-)
- asi 1,5kg brambor i se slupkou (množství si upravte dle počtu strávníků), máslo, sůl a kmín
Brambory pečlivě omyjeme kartáčkem nebo houbičkou. Hlubší plech nebo pekáč rovnoměrně poklademe plátky másla, aby zakryly celé dno, bohatě posypeme solí a kmínem. Osušené brambory rozkrojíme na půlky, větší na čtvrtky a řeznou plochou naskládáme do pekáče těsně vedle sebe.Pečeme ve vyhřáté troubě na 200st.45 minut až 1hodinku.
... škoda,že jste tak zaneprázdnění,ve sklepě jsou ještě malinkaté brambůrky, určitě by se hodily
OdpovědětVymazat