Seznam blogů

čtvrtek 5. srpna 2010

Vařený květák se sýrem



...další jednoduchá a rychlá delikatesa z mého oblíbeného Apetitu
- 1 velký květák, špetka mletého kmínu, sůl, 200g tvrdého sýra hrubě strouhaného (ementál, čedar, nebo výraznější uzený či plísňový sýr, či směs sýrů-já používám směs mozarella+čedar), 1-2 lžíce másla, svazek pažitky, petrželky nebo libečku, tatarka a nové brambůrky k podávání
Květák rozebereme na větší růžičky a ponoříme na 10 minut do osolené studené vody, potom květák opláchneme, vodu vylijeme, vložíme do kastrolu s čerstvou osolenou vodou, posypeme kmínem a vaříme 5-10 min.doměkka tak, aby byly růžičky pevnější. Slijeme vodu a květák necháme v kastrole, ihned dáme na květák kousky másla, posypeme sýrem a pažitkou, přiklopíme poklicí,zakryjeme utěrkou a necháme chvíli stát, aby se sýr úplně rozehřál. Podáváme s bramborem a tatarkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat