Seznam blogů

pátek 9. prosince 2011

Krůtí svíčková



...inovace klasického receptu...a musím říct, že nám snad chutná víc než s hovězím
- 3/4kg krůtích prsou vcelku
- 1 větší cibule, pokrájená na větší kusy
- 5-6 mrkví na kolečka
- 1 petržel na kolečka
- 1 menší celer na plátky
- 4-6 plátků anglické slaniny
- špetka tymiánu, 3 bobkové listy, 4-5 kuliček nového koření, 4-5 kuliček celého pepře, lžíce octa, sůl, pepř, kousek másla
- na dochucení omáčky - šťáva z citronu, cukr, smetana
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, vložíme do mísy, ve které se bude péct. Přidáme všechno koření, zeleninu, slaninu (není potřeba špikovat, stačí rozložit plátky), ocet, kousek másla a podlejeme vodou, cca2cm vody. Necháme marinovat do 2.dne v lednici. 2.den dáme péct, pečeme zakryté zvolna při asi 180st., dokud není masíčko a zelenina měkká, trvá to asi 2,5 hodiny (podle velikosti masa). Když je upečeno, vyndáme maso, nakrájíme na plátky, vybrat koření, zeleninu promixujeme do hladka, pokud je omáčka moc hustá, přiléváme vodu. Potom přidáme smetanu a krátce povaříme, dochutíme solí, cukrem a šťávou z citronu, vložíme nakrájené maso a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem. Ale v této úpravě chutná omáčka i s těstovinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat