Seznam blogů

úterý 11. října 2011

Kuře s bramborami a mrkví


...tzv.dobroty z jednoho hrnce a zkouška receptu z kuchařky Apetit-Brambory
...v receptu radili, že je to tak dobré, že příště budeme dělat dvojnásobné množství, já jsem na nic nečekala a udělala dvojnásobné množství rovnou a dobře jsem udělala:-)

- 4 kuřecí stehna¨
- mořská sůl a čerstvý pepř
- 100g másla
- 100ml bílého vína
- 2 lžíce hořčice (plnotučné nebo dijonské)
- 2 lžičky nítků čerstvého tymiánu
- 2 snítky rozmarýnu
- 500g salátových brambor
- 2 mrkve, nakrájené na silné plátky
- 1 palice česneku, rozdělená na stroužky, neloupaná
- 2 lžíce citronové šťávy
- čerstvá petrželka na ozdobu
Kuřecí stehna rozdělíme v kloubu, osolíme, opepříme a naložíme alespoň na 2 hodiny do marinády smíchané z hořčice, rozpuštěného másla, vína, tymiánu a rozmarýnu.
Troubu předehřejeme na 190st., oloupeme brambory, nakrájíme na kostky. Maso vyjmeme z marinády, dáme stranou, zbylou marinádu smícháme v pekáčku s bramborami, česnekem, mrkví a citronovou šťávou a osolíme. Pekáček dáme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut, potom přidáme maso a pečeme asi 45 minut dozlatova (záleží na troubě a velikostí porcí, maso musí být propečené doměkka s křupavou kůrčičkou). Podáváme ozdobené petrželkou

1 komentář: