Seznam blogů

středa 5. října 2011

Peperonata




...výborná chuťovka, skvělá teplá i studená, např.na opečené bagetě a posypaná mozarellou nebo jako dip k nachos nebo na topinku apod.

- 500g cibule, nadrobno nasekané
- 200g mrkve, na kostičky
- 3-4 stroužky česneku, nasekané
- 4 červené chilli papričky
- 1,5kg červené papriky, na kostky
- 2 plechovky loupaných rajčat
- 4 lžíce rajského protlaku
- 100ml olivového oleje
- 6 bobkových listů
- sůl
- 1 lžíce sladké papriky
- po lžice tymiánu, rozmarýnu a oregana
Chilli papričky rozpůlíme, zbavíme semen a nasekáme (pokud jste nositeli kontaktních čoček jako já, určitě si je vyndejte z očí před sekáním chilli..., já to udělala až potom a au au...:-). Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, na prudkém plameni opečeme cibuli, mrkev, česnek, chilli a bobkové listy. Přihodíme kostky papriky, osolíme a dusíme 5 minut. Přidáme rajčata a protlak a sladkou papriku, přiklopíme a na mírném ohni necháme asi 25 minut bublat. Potom vhodíme bylinky, necháme ještě 10 minut vařit, dochutíme a naplníme do čistých skleniček, v chladničce tahle dobrota vydrží i 2 týdny.

Žádné komentáře:

Okomentovat