Seznam blogů

úterý 5. července 2011

Zapečené krůtí řízky s brambory a mozzarellou




- několik krůtích řízků, nakrájených na medailonky a jemně rozklepaných
- asi 8 větších brambor na plátky
- 1 větší cibule na kolečka
- 1 velká mozarella
- menší kelímek smetany nebo bílého jogurtu (nebo smíchat půl na půl)
- oblíbené koření nebo bylinky na maso, sůl, trochu oleje (já použila koření 7 bylin, čerstvý tymián a petrželku)
Připravené maso osolíme, okořeníme, posypeme bylinkami a pokapeme olejem, necháme alespoň hodinku marinovat v lednici. Větší zapékací mísu vymažeme olejem, na dno naskládáme plátky brambor, posolíme, posypeme kolečky cibule, nakonec maso. Takto skládáme vrstvy, končíme bramborami, pokapeme směsí smetany a jogurtu a poklademe plátky mozarely. Troubu předehřejeme na 180st. a dáme zapéct. Nejdříve zapékáme zakryté, asi po půl hodince odkryjeme a dopékáme do zlatova, aby brambory změkly a masíčko bylo zcela propečené.

Žádné komentáře:

Okomentovat