Seznam blogů

neděle 10. července 2011

Plněné papriky


...drobná inovace tradičního receptu...:-)
- 5 plátků toustového chleba
- 100ml mléka
- 1 menší cibule + 1 menší cibule do omáčky
- 500g rajčat (nejlépe voňavých domácích)
- 500g mletého krůtího masa
- 1 vejce
- 5-6 větších paprik, nejlépe světlezelených tenkostěných
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžičky sladké papriky
- divoké koření (3 bobkové listy, 5 kuliček černého pepře, 5 kuliček nového koření)
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 zakysaná smetana
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Toustový chleba nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, pokropíme mlékem. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme k navlhčenému chlebu spolu s masem a vajíčkem, dobře promícháme, osolíme, opepříme. Z paprik odřízneme stopku a opatrně vyčistíme uvnitř, abychom neporušili stěnu papriky. Naplníme papriky masovou směsí, dobře upěchujeme, abychom vyplnili dutiny. Pokud Vám zbyde masová směs, což mně se stalo:-), uděláme kuličky velikosti pingpongového míčku (anebo naplníme více paprik) a dáme vařit společně s paprikami. Na oleji zpěníme druhou cibuli nakrájenou najemno, zaprášíme sladkou paprikou, zamícháme a zalijeme 600ml vody. Přidáme divoké koření a přivedeme k varu. Do vroucího základu vložíme papriky, popř.masové kuličky, rajčata nakrájená na kostičky, osolíme a zvolna dusíme asi půl hodiny. Potom papriky opatrně vyjmeme z omáčky. V zakysané smetaně dobře rozkvedláme hladkou mouku a za stálého míchání vlejeme do omáčky, krátce povaříme, děrovanou lžící vyjmeme divoké koření a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem, vložíme zpět papriky a prohřejeme. Podáváme s rýží nebo houskový knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat