Seznam blogů

středa 8. června 2011

Cheesecake




...aneb můj první pokus o tento koláč, nedopadlo to vůbec špatně, jen dám příště míň cukru než je v receptu
Na krém
- 375g ricotty (neměla jsem, použila jsem polotučný tvaroh)
- 375g smetanového sýra (Philadelphia, Buko apod.- já použila Philadelphii)
- 230g jemného krupicového cukru (rozhodně dejte méně)
- 3 vejce
- 1 lžíce jemně strouhané citronové kůry
- 1 lžička vanilkové esence

Na korpus
- 125g máslových sušenek (např.Opavia)
- 55g mletých mandlí
- 45g másla, rozpuštěného + trochu na vymazání formy

Na ozdobu - čerstvé jahody, máta apod.

Na korpus zpracujeme sušenky v robotu nebo rozmačkáme válečkem v mikrotenovém sáčku, přidáme mleté mandle, zalijeme rozpuštěným máslem a zpracujeme v soudržnou hmotu. Dortovou formu vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem, dovnitř natlačíme rovnoměrně sušenkovou směs a dáme aspoň na hodinu chladit do lednice.
V robotu dohladka ušleháme sýr a tvaroh (ricottu), přidáme vejce, cukr, citronovou kůru a vanilkovou esenci a vše dobře prošleháme. Nalejeme na vychlazený korpus a pečeme v troubě vyhřáté na 120st.asi 1 hodinu a 15 minut, dokud nebudou okraje zlatavé a nápň se bude lehce chvět. Necháme vychladnout, opatrně vyndáme z formy a dáme ještě chladit (klidně i přes noc). Podáváme ozdobené čerstvými jahodami, mátou apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat