Seznam blogů

pondělí 4. října 2010

Ořechovo-mrkvové řezy s krémovou polevou






...zjistila jsem, že naše holčičky, naštěstí obě, rády vaří a pečou, popř.u toho asistují, pro mě je to radost dvojnásobná, zdá se, že něco po mně podědily:-) a když jsou nemocné, jako právě teď, je to skvělá zábava, která zabere spoustu času!!!
Těsto - 300g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 250g třtinového cukru, 3 lžičky mleté skořice, 500g najemno nastrouhané mrkve, 150g nasekaných vlašských ořechů, 200g rozinek, 4 vejce, 250ml slunečnicového oleje
Krém - 200g čerstvého sýra typu Lučina, Philadelphia
80g moučkového cukru
50g másla
2 lžičky vanilkového extraktu
2 lžičky citronové šťávy
Vyšší plech vymažeme máslem, mouku prosejeme společně s PP do mísy, přidáme cukr a skořici, promícháme, přidáme mrkev, ořechy, rozinky, zase promícháme. Zvlášť v misce ušleháme metličkou do pěny 4 vejce, postupně zašleháváme olej, přilejeme k mrkvové směsi, promícháme a rozetřeme na plech, pečeme asi 50 minut při 175st. Po vychladnutí natřeme krémem (ingredience utřeme vidličkou do hladka) a nakrájíme na řezy. Dobrou chuť!

1 komentář:

  1. ....holky... vy zase perlíte... v tom jsou samý dobroty... to musí být výborný ... mňam... a máš super pomocnice... to je panečku souhra !

    OdpovědětVymazat