Seznam blogů

neděle 3. října 2010

"KOPROVKA"



.....někým nenáviděná, někým milovaná, u nás jednoznačně milovaná:-)
- 1l sladké smetany na vaření, 60g hladké mouky, 2 kelímky zakysané smetany, 200ml mléka, 200ml vody, 1-2 lžíce nasekaného kopru (čerstvý i mražený), 1 žloutek, 1-2 lžíce octa (my máme rádi kyselejší), sůl, vařené brambory a vejce k podávání.
Do kastrolu vlejeme vodu a přivedeme k varu, přilijeme sladkou smetanu a za stálého míchání znovu přivedeme k varu. Mezitím v misce smícháme zakysanou smetanu s mlékem a přisypeme hladkou mouku, dobře rozmícháme, aby nezůstaly žmolky. Směs pomalu a za stálého míchání přilejeme do vroucí smetany a na mírném ohni vaříme cca 15 minut. Neustále mícháme, aby se omáčka nepřipalovala. Do omáčky přidáme kopr, stále mícháme, odebereme trošku omáčky do misky, necháme zchladnout a v ní rozmícháme vidličkou žloutek, vrátíme do omáčky, ješě krátce povaříme a dochutíme octem a solí.

1 komentář:

  1. ...téééda... to je krása... myslím, že tahkle božsky naservínovanou koprovku... by zbodnul i zarputilý odpůrce kopru...paráda !

    OdpovědětVymazat