Seznam blogů

středa 22. února 2012

Quiche se špenátem a klobásou

je

...jsem zas po delší době tu, vařit jsem nepřestala, jen jsem dlouho nezkoušela žádnou novinku...a tak jsem se konečně pustila do známého lotrinského slaného koláče...asi 100x jsem ho ochutnala u své sestřičky a byl výborný...a podle její rady jsem napoprvé nepřipravovala těsto doma, ale koupila si hotové křehké těsto od fy Wewalka, je výborné, ale dosud jsem ho zkusila jen na sladký koláč...jdeme na to:-)

- 1 balení křehké těsto Wewalka (k dostání Tesco, Globus)
- máslo na vymazání koláčové formy + na přípravu směsi, asi 30g
- 400g choriza nebo jakékoliv chutné klobásky, nakrájené na půlkolečka (já použila samozřejmě maďarskou:-)
- 2 jarní cibulky nasekané najemno
- 1-2 stroužky česneku, prolisované
- 250g mraženého špenátu (já použila listový Bonduelle)
- strouhanka, 3-4 lžíce
- 200g sýra podle chuti nahrubo nastrouhaného (já použila ementál, ale je dobré i kombinovat, třeba mozarella s čedarem, ementálem, blaťáckým zlatem...)
- 2 velká vejce + 250ml zakysané smetany (v originále je smetana ke šlehání, ale my máme raději zakysanou)
- sůl a pepř
Na hlubší pánvi zahřejeme máslo, opékáme klobásku a cibulku, asi 8 minut, pak přidáme česnek, vmícháme rozmražený špenát a strouhanku, stáhneme z ohně. Těsto natlačíme na vymazanou koláčovou formu, až do okrajů, na korpus dáme polovinu sýra, na něj klobásovou směs, navrch zbytek sýra a zalejeme vejci prošlehanými ve smetaně, osolenými a opepřenými. Troubu předehřejeme na 200st., pečeme asi 10 minut, pak snížíme teplotu na 190 a dopékáme asi 25 minut dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat