Seznam blogů

neděle 27. února 2011

"Maruščina" rajská


...zase jedna klasika...u nás doma ji milujeme...vařím ji už několik let podle receptu mojí kolegyně Marušky...
- 3/4kg zadního hovězího, 1 malý rajský protlak, 2 sladké kečupy (nejlépe domácí), smetana, 3-4 bobkové listy, 3-4 kuličky nového koření, celý pepř, tymián, 1 cibule, sádlo nebo olej, hladká mouka, sůl, cukr na dochucení, lžíce másla
Maso uvaříme doměkka v osolené vodě, vyjmeme z vývaru a odložíme na prkénko. V kastrolu na tuku osmahneme cibulku, zalejeme vývarem z masa, přidáme kečup, protlak, nové koření, bobkový list a celý pepř, přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut. Potom přidáme smetanu, ve které jsme rozkvedlali asi 2 lžíce hladké mouky, vlejeme raději přes síto. Omáčku přes síto přelejeme do jiného kastrolu, dáme krátce povařit, dochutíme cukrem, popř.solí, přidáme 2 špetky tymiánu a máslo a vložíme na plátky nakrájené maso a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

1 komentář:

  1. MŇAM ... miluju rajskou ... určitě vyzkouším. Díky za receptík.

    OdpovědětVymazat