Seznam blogů
sobota 17. prosince 2011
Gratinované brambory
...další recept z bramborové kuchařky Apetit...výborné
- 600g brambor
- 20g rozpuštěného másla
- 125ml smetany
- 125ml mléka
- 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
- 1 středně velká cibule, oloupaná a nakrájená na tenká půlkolečka
- 2 drcené stroužky česneku
- mořská sůl a čerstvý mletý pepř
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Zapékací mísu vymažeme rozpuštěným máslem. Smetanu, mléku a mušk.oříšek vložíme do hrnce, na středním ohni přivedeme k varu a ihned stáhneme. Plátky brambor, cibuli a česnek vrstvíme do zapékací mísy, každou vrstvu vždy osolíme a opepříme, poslední vrstvu tvoří brambory, rovnoměrně zalejeme horkou smetanovou směsí. V předehřáté troubě na 160st.pečeme dozlatova si hodinu, než brambory změknou. Dle rad v kuchařce jsem vyzkoušela tyhle dvě - přidala jsem k bramborám pár snítek tymiánu a jednotlivé vrstvy posypala sýrem, zvolila jsem strouhanou mozarellu, ale výborný by byl např.i ementál nebo gouda.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat