Seznam blogů
neděle 24. dubna 2011
Pečený pstruh s bylinkami a brambory pečené na másle
PSTRUH
- čerství pstruzi, oblíbené bylinky (já použila petrželku, tymián a šalvěj), několik dílků omytého citronu, sůl, kmín, máslo
Pstruhy vykucháme, očistíme (nebo si je necháme v rybárně takto rovnou připravit), osolíme a okmínujeme vně i uvnitř. Do dutiny břišní vložíme hrst nasekaných bylinek, dílky citronu, vložíme do pekáče, poklademe máslem a pečeme při 200st.asi 15 minut. Potom dáme ještě asi 10 minut v troubě pod gril.
BRAMBORY
- jednoduše připravené delikatesní brambůrky:-)
- asi 1,5kg brambor i se slupkou (množství si upravte dle počtu strávníků), máslo, sůl a kmín
Brambory pečlivě omyjeme kartáčkem nebo houbičkou. Hlubší plech nebo pekáč rovnoměrně poklademe plátky másla, aby zakryly celé dno, bohatě posypeme solí a kmínem. Osušené brambory rozkrojíme na půlky, větší na čtvrtky a řeznou plochou naskládáme do pekáče těsně vedle sebe.Pečeme ve vyhřáté troubě na 200st.45 minut až 1hodinku.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
... škoda,že jste tak zaneprázdnění,ve sklepě jsou ještě malinkaté brambůrky, určitě by se hodily
OdpovědětVymazat