Seznam blogů

pátek 14. ledna 2011

Kuře na smetaně


...dnes pokrm s příchutí Francie, recept jsem si upravila, takže předkládám svoji variantu a v závorkách originál
- 1 lžíce slunečnicového oleje, 4 kuřecí prsní řízky (dle počtu strávníků), 1 kelímek zakysané smetany + asi 100ml smetany na vaření, 1 lžička grilovací + 1 lžička bavorské hořčice (1 lžička dijonské + 1 lžička hrubozrnné hořčice - jednak tyhle hořčice zrovna nemám a druhak se při vaření musím ohlížet taky na děti), 1 lžička provensálské soli s estragonem + 1 lžička provensálského koření (1/2 lžičky sušeného estragonu-estragon jsem nesehnala, proto tahle varianta), sůl a pepř
Kuřecí řízky naklepeme, opatrně osolíme, opepříme, posypeme provensálskou solí, zakapeme olejem a necháme chvíli marinovat. Na lžíci rozehřátého oleje ve větší pánvi opečeme maso z obou stran, asi 3 minuty z každé strany a dáme stranou, potom do pánve vložíme obě smetany, obě hořčice, provensálské koření, promícháme a přivedeme k mírnému varu, vrátíme maso, prohřejeme a vše přesuneme do zapékací mísy. Zapékáme při 200st.asi 20 minut, aby bylo maso řádně propečené. U nás se podávalo s nasucho pečenými hranolky a ledovým salátem. Skvělou přílohou by byla i rýže, v tom případě si udělejte ale trochu víc omáčky.

Žádné komentáře:

Okomentovat