Seznam blogů
pondělí 28. června 2010
Rizoto z trouby
...nejoblíbenější pochoutka mých holčiček...
Základní rizoto z trouby
- 370g rýže vhodné na rizoto (já používám kulatozrnnou Lagris), 1120ml horkého kuřecího vývaru (možno i z kostky, nejlépe BIO), 80g strouhaného parmazánu (sýry střídám, podle chuti a podle zásob v lednici), 40g másla, mořská sůl a drcený pepř.
Na rovné ploše přebereme rýži, dáme do zapékací nádoby, která jde uzavřít (já používám pečící sklo), zalejeme vývarem a pořádně promícháme. Nádobu důkladně zakryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme asi 40 minut při 160st.v horkovzdušné troubě, potom jemně vmícháme parmezán a nakrájené máslo (dejte si záležet nebo z toho bude kaše), sůl a pepř.
Takhle upečené rizoto je vhodné jako příloha anebo u nás je oblíbené jen na troše olivového oleje orestovat krabí tyčinky nebo šunku nebo jen zeleninku a vmíchat do rizota.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat